Vier ogen beleid

Het vier-ogen-beleid is een van de aanbevelingen uit het rapport dat de commissie Gunningen begin 2011 heeft opgesteld naar aanleiding van de Amsterdamse zedenzaak.

Het vier-ogen-principe betekent dat er altijd een andere volwassene met een pedagogisch medewerker moet kunnen meekijken of meeluisteren. Het vier ogen principe wordt als volgt vormgegeven.

Er wordt getracht altijd met minstens twee volwassenen te openen en sluiten. Dit kan één pedagogisch medewerkers zijn en bijvoorbeeld de leidinggevende of houder. Wanneer de stamgroepen allen naar hun eigen groep gaan of tijdens pauzetijd kan het voorkomen dat de pedagogisch medewerker alleen is op de groep. Op dit moment wordt de tussendeur tussen de babygroep en peutergroep opengezet zodat de pedagogisch medewerkers elkaar kunnen horen. Bij de verticale groep wordt het vier ogen principe op dat moment nageleefd doormiddel van de camera’s.

Het vier-ogenprincipe in de slaapkamer wordt gewaarborgd doormiddel van babyfoons. Op alle slaapkamers staat een babyfoon waardoor de andere pedagogisch medewerkers kunnen horen wat er in de slaapkamer gebeurt.

Daarnaast trachten wij Amira kindercentrum zo transparant mogelijk te maken. Dit doen wij door de ramen doorzichtig te houden, zowel vanaf buiten als vanaf binnen.

 

Wij streven erna altijd meer dan twee volwassenen in het pand aanwezig ta laten zijn. Soms zijn er situatie waarin dit mogelijk is tijdens bijvoorbeeld de opstart van het kindercentrum of in vakantieperiodes. Om deze reden heeft Amira kindercentrum ook camera’s. De camera’s zijn aanwezig in de leefruimte en slaapruimtes van alle groepen. De houder kan elk gewenst moment van de dag meekijken. Tevens worden de camerabeelden ‘live’ getoond op een scherm die in kantoor hangt.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Openingsdag op 22 oktober

Op  22 oktober 2016 hebben wij een geslaagd openingsfeest gehad, met veel omwonenden en familie. [...]

Openingsdag

Vandaag 1 november 2016 hebben wij de eerste kindjes ontvangen. Het was een gezellige dag [...]

Stagiaire Seda

Deze maand is onze stagiaire “Seda” begonnen met haar leerperiode voor 1 jaar. Zij [...]