BSO Zaandam

Deze opvangvorm is voor kinderen van 4 tot 13 jaar die schoolgaand zijn. Buitenschoolse opvang is een opvangvorm na schooltijd van uw kind. Wij halen alle kinderen op waarna zij een warme maaltijd krijgen. Er ruimte is voor huiswerkbegeleiding door een externe partij. De buitenschoolse opvang is vooral gericht op rust, zelfontplooiing en activiteiten.

Ook kunt u bij ons Vakantieopvang afnemen tijdens de schoolvakanties van uw kind.

Onze voordelen

Bij Amira kindercentrum bestaat de mogelijkheid voor kinderen om begeleiding te krijgen voor het maken van hun huiswerk en als voorbereiding op de Cito toets. Wij als Pedagogisch Medewerkers ondersteunen de kinderen waar nodig. Eveneens bieden wij begeleiding aan die door een externe partij verzorgd wordt.
Alle kinderen krijgen bij Amira kindercentrum na schooltijd een warme maaltijd of brood aangeboden. Wij gaan gezamenlijk aan de eettafel zitten en bespreken hier de schooldag van de kinderen.
Binnen Amira kindercentrum wordt er gewerkt met workshops binnen de schoolweken. De workshops bieden kinderen de mogelijkheid om aan diverse activiteiten deel te nemen. Zij maken kennis met nieuwe activiteiten, leren nieuwe dingen, maar ontdekken ook wat zij wel en niet leuk vinden en waar hun persoonlijke kwaliteiten liggen.

Het doel van workshopgericht werken is het aanbieden van een grote verscheidenheid van activiteiten waardoor kinderen de mogelijkheid krijgen te ontdekken waar de persoonlijke kwaliteiten liggen en wat zij leuk vinden. De workshops kunnen zowel extern alsmede door de eigen Pedagogisch Medewerkers aangeboden worden.

Kinderen zijn nooit verplicht om mee te doen met een workshop. Wij snappen dat kinderen moe kunnen zijn van een hele dag school en dat zij soms ook even ‘niks’ willen doen. Ook hier is ruimte voor op het kindercentrum, wij zijn van mening dat ‘niks doen’ ook nuttig kan zijn voor kinderen. Wanneer kinderen ervoor kiezen om even niks te doen gunnen zij zichzelf de rust om even niks te moeten. Zij kunnen bijkomen van een drukke dag. Dit toont aan dat een kind leert naar zijn of haar eigen lichaam te luisteren en daar de activiteiten op aan te passen. Binnen het kindercentrum zijn er diverse plekken waar kinderen even tot rust kunnen komen, zoals de ‘hangplek’ met boeken en tijdschriften.

In combinatie met de buitenschoolse opvang kunt u ook voorschoolse opvang afnemen. Hier wordt u kind opgevangen van 06:30 tot 08:00, waarna uw kind naar school wordt gebracht. Dit is vooral een voordeel als u vroeg moet starten met werken.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Openingsdag op 22 oktober

Op  22 oktober 2016 hebben wij een geslaagd openingsfeest gehad, met veel omwonenden en familie. [...]

Openingsdag

Vandaag 1 november 2016 hebben wij de eerste kindjes ontvangen. Het was een gezellige dag [...]

Stagiaire Seda

Deze maand is onze stagiaire “Seda” begonnen met haar leerperiode voor 1 jaar. Zij [...]