BSO Zaandam

Deze opvangvorm is voor schoolgaande kinderen van 4 tot 13 jaar. Buitenschoolse opvang is een opvangvorm na schooltijd van uw kind. Wij halen alle kinderen op van school waarna zij een warme maaltijd krijgen. De buitenschoolse opvang is vooral gericht op rust, zelfontplooiing en activiteiten.

Ook kunt u bij ons vakantieopvang afnemen tijdens de schoolvakanties van uw kind.

Alle kinderen krijgen bij Amira Kindercentrum na schooltijd een warme maaltijd aangeboden. Wij gaan gezamenlijk aan de eettafel zitten en bespreken hier de schooldag van de kinderen.

Binnen Amira Kindercentrum wordt er gewerkt met workshops tijdens de schoolweken. De workshops bieden kinderen de mogelijkheid om aan diverse activiteiten deel te nemen. Zij maken kennis met nieuwe activiteiten, leren nieuwe dingen, maar ontdekken ook wat zij wel en niet leuk vinden en waar hun persoonlijke kwaliteiten liggen.

Het doel van workshopgericht werken is het aanbieden van een grote verscheidenheid van activiteiten waardoor kinderen de mogelijkheid krijgen te ontdekken waar de persoonlijke kwaliteiten liggen en wat zij leuk vinden. De workshops kunnen zowel extern alsmede door de eigen Pedagogisch Medewerkers aangeboden worden.

Kinderen zijn nooit verplicht om mee te doen met een workshop. Wij snappen dat kinderen moe kunnen zijn van een hele dag school en dat zij soms ook even ‘niks’ willen doen. Ook hier is ruimte voor op het kindercentrum, wij zijn van mening dat ‘niks doen’ ook nuttig kan zijn voor kinderen. Wanneer kinderen ervoor kiezen om even niks te doen gunnen zij zichzelf de rust om even niks te moeten. Zij kunnen bijkomen van een drukke dag. Dit toont aan dat een kind leert naar zijn of haar eigen lichaam te luisteren en daar de activiteiten op aan te passen. Binnen het kindercentrum zijn er diverse plekken waar kinderen even tot rust kunnen komen, zoals de ‘hangplek’ met boeken en tijdschriften.

Het is ook mogelijk om voorschoolse opvang af te nemen. Hier wordt uw kind opgevangen van 07.00 tot 08:00. Uw kind wordt vervolgens vanaf Amira Kindercentrum naar school gebracht. Dit is een voordeel voor als u vroeg moet starten met werken.

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:

  • Obs In ’t Veld – Rosmolenstraat 103, 1502 PE Zaandam
  • Obs Kogerveld – Perzikkruidweg 4, 1508 AW Zaandam
  • R.K. bs Paus Joannes – De Weer 25, 1504 AH Zaandam
  • Evangelische basisschool Het Schatrijk – Rooswijkplein 10, 1544 VZ Zaandijk
  • Cbs De Westerkim – Ooievaarstraat 45, 1506 XL Zaandam
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven