Babygroepen

De groene en roze groep zijn beiden een babygroep waar kinderen van 0-2 jaar worden opgevangen. De groepen zijn specifiek ingericht voor baby’s. Er heerst een rustige sfeer op de babygroepen. De jongste baby’s volgen hun eigen ritme, en krijgen individuele activiteiten aangeboden. De dreumesen leren om naast elkaar te spelen en samen een activiteit te doen. Er wordt met hen rustig toegewerkt naar het volgen van een vast ritme ter voorbereiding op de peutergroep..

De kinderen houden zoveel mogelijk hetzelfde dagritme aan als thuis, waar wij de aansluiting zoeken met het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Naast een veilige basis is structuur en voorspelbaarheid prettig voor kinderen. Bij een duidelijk structuur en voorspelbaarheid kunnen kinderen zich voorbereiden op wat komen gaat. Dit zorgt niet alleen voor rust maar ook voor emotionele veiligheid.

Naast de structuur van het dagritme zijn er dagkaarten. De dagkaarten laten de kinderen zien in welke volgorde er activiteiten plaatsvinden.

In de ochtend worden de dagkaarten met de kinderen doorgenomen, binnen dit moment worden de kinderen tevens voorbereid op de activiteiten die voor de dag gepland staan.

Daarnaast vertellen pedagogisch medewerkers bij elk eetmoment wat de volgende activiteiten zal zijn, ook dit gebeurt aan de hand van de dagkaarten.

Onze voordelen

De babygroep is een kleine groep voor de allerkleinste kinderen. Er is hier veel persoonlijke aandacht voor elk kind.
De kinderen hebben op de groep de rust en ruimte om rustig de dag door te brengen. Doordat hier kinderen verblijven in dezelfde leeftijdsgroep is er meer ruimte voor leeftijdsgerichte activiteiten.
Hygiëne vinden wij heel belangrijk op ons kindercentrum. Daarom heeft elk kind zijn eigen bed waarin hij/zij gaat slapen.
Iedere groep heeft een aantal vaste pedagogisch medewerkers voor het waarborgen van het gevoel van veiligheid van elk kind.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven