Babygroep

De groene groep is een babygroep waar kinderen van 0-2 jaar worden opgevangen. De groep is specifiek ingericht voor baby’s. De jongste baby’s volgen hun eigen ritme, met de dreumesen wordt er rustig naar toe gewerkt om het vast ritme te volgen ter voorbereiding op de peutergroep.

Op de babygroep heerst er een rustige sfeer. De jongste baby’s krijgen individuele activiteiten aangeboden, de dreumesen leren om naast elkaar te spelen en samen een activiteit te doen ter voorbereiding op de peutergroep.

De kinderen houden zoveel mogelijk het dagritme aan als thuis, waar wij de aansluiting zoeken met het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Naast een veilige basis is structuur en voorspelbaarheid prettig voor kinderen. Bij een duidelijk structuur en voorspelbaarheid kunnen kinderen zich voorbereiden op wat komen gaat. Dit zorgt niet alleen voor rust maar ook voor emotionele veiligheid.

Naast de structuur van het dagritme zijn er dagkaarten. De dagkaarten laten de kinderen zien in welke volgorde er activiteiten plaatsvinden.

In de ochtend worden de dagkaarten met de kinderen doorgenomen, binnen dit moment worden de kinderen tevens voorbereid op de activiteiten die voor de dag gepland staan.

Daarnaast vertellen pedagogisch medewerkers bij elk eetmoment wat de volgende activiteiten zal zijn, ook dit gebeurt aan de hand van de dagkaarten.

Onze voordelen

De babygroep is een kleine groep voor de allerkleinste. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht voor elk kind.
De kinderen op de groep hebben de rust en ruimte om rustig de dag door te brengen. Doordat hier kinderen verblijven in dezelfde leeftijdsgroep is er meer ruimte voor leeftijdsgerichte activiteiten.
Hygiëne vinden wij heel belangrijk op ons centrum. Daarom heeft elk kind zijn eigen bed waarin hij/zij gaat slapen.
Elke groep heeft een vaste leidster voor de geborgenheid van elk kind.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Openingsdag op 22 oktober

Op  22 oktober 2016 hebben wij een geslaagd openingsfeest gehad, met veel omwonenden en familie. [...]

Openingsdag

Vandaag 1 november 2016 hebben wij de eerste kindjes ontvangen. Het was een gezellige dag [...]

Stagiaire Seda

Deze maand is onze stagiaire “Seda” begonnen met haar leerperiode voor 1 jaar. Zij [...]